Statue av Gandhi kreves fjernet på universitet i Ghana

photo:ug.edu.gh

photo:ug.edu.gh


Studenter og lærere på Ghana universitet krever at en statue av Mahatma Gandhi fjernes fra campus, på grunn av hans rasistiske holdninger til afrikanere. Det refereres til et brev fra 1894 der Gandhi blant annet skrev:

“En generell oppfatning synes å råde i kolonien at inderne er lite bedre, om i det hele tatt, enn villmennene eller de innfødte i Afrika. Selv barn blir opplært til å tro dette, med det resultat at de indiske blir dratt ned til posisjonen til en rå Kaffir” (Kaffir – brukt nedlatende om svarte afrikanere)

Les mer: Underskriftskampanje: Gandhi’s Statue at the University of Ghana Must Come Down

Hindustan Times: Ghana university students, teachers demand removal of Gandhi statue from campus