Demonstrasjon og åpent møte om Kashmir

29549130342_1c727d6776_b

Dalit Camera: Through Un-Touchable Eyes (Dalit Kamera: Gjennom en uberørbar sine øyne) organiserte lørdag 10. september en protest som startet på Tårnplassen, Bergen i solidaritet med det kashmirske folket som kjemper for Azadi (Frihet) fra den indiske militære okkupasjonen og den pågående brutale aksjonen. Representanter fra Rødt, Kurdistan Student Union, Kurdistan Kulturforum (Hordaland), Tamil Youth Organization (Norway), Indiasolidaritet, Tjen Folket, Aktivisten, Nye SOS Rasisme, FN-sambandet Vest, FN-studentene Hordaland deltok. (Miljøpartiet De Grønne tok ikke del i arrangementet men støttet det).

Deltakerne gikk i demonstrasjonstog fra Tårnplassen til Litteraturhuset, via den blå steinen og Torgalmenningen, mens de bar ulike plakater hvor de krevde frihet for Kashmir, en stopp på den militære okkupasjonen og retten til selvbestemmelse for folket i Kashmir.
På litteraturhuset ønsket Hamsi Premkumar alle deltakerne velkommen og presenterte programmet. Archana Bidargaddi introduserte “Dalit Camera : Through Un-Touchable Eyes” og forklarte hvor relevant og viktig det er for Dalit Kamera, som selv forsøker å vise den brahminske hindunasjonalstaten sin brutale natur, å stå I solidaritet med folket i Kashmir.

Dr. Dibyesh Anand fortalte om situasjonen i det Indiaokkuperte Kashmir, og om historien til den kashmirske frigjøringskampen. Etter det fulgte MC Kash med en hip hop konsert som varte i 30 minutter. Det var en sterk fremføring som virkelig rørte ved deltakerne. Etter det fulgte samtaler mellom Dr. Dibyesh og MC Kash, noe som viste perspektivene fra både en Kashmirer og en inder som sympatiserer med den kashmirske kampen. Samtalen åpnet også for innspill og spørsmål fra publikum. Det var en kveld med sterke meldinger, nye vennskap og nye forbindelser på tvers av grensene – forent i lidelse, men også i gjensidig styrke og solidaritet.

Dette er en forkortet utgave av pressemelding fra arrangementet.
Les mer her: Pressemelding
Bilder fra arrangementet: Dalit Camera: Pictures
Om Kashmir: Kashmir i unntakstilstand

kashmirrebel-republic