Saibaba med bønn om medisinsk behandling

saibaba-mid-day_650x400_61452660934
Saibaba, som ble satt i fengsel igjen 25. desember har nå skrevet et brev til dommeren i Gadchiroli og etterspør medisinsk behandling. Saibaba er allerede funksjonshemmet. Som et resultat av polio fungerer ikke beina hans, og han sitter i rullestol. Han skadet den venstre hånda i fengselet. “Hvis jeg ikke får behandling for den skadede venstre hånda vi jeg måtte leve med en hånd, noe som vil gjøre livet mitt til en umulig oppgave”. Han ber også om mat og hjelpere til å klare de mest fundamentale oppgaver i hverdagen i fengselet.

Saibaba startet som aktivist for vanskeligstilte lavkaste indere på begynnelsen av 1990-tallet. På midten av 1990-tallet, ble han med i en kampanje mot Andhra Pradesh politiet på grunn av deres drap på uskyldige og naxalitter. Han hevder de fleste av hans kolleger ble myrdet av ukjente gjerningsmenn. Disse mener han var statsstøttet mordere. “Jeg mistet 10 aktivist venner i et spenn på 10 år,” fortalte han. “Deres feil var at de kritiserte drapene på naxalitter og krevet kroppene utlevert slik at de kunne gi dem en begravelse. Det syntes ikke regjeringen var greit. ”

Vi har tidligere skrevet om Saibaba
her: http://35.228.0.209/loslat-dr-saibaba/
og her: http://35.228.0.209/skriv-under-pa-stotteopprop/

Etter at han flyttet til Delhi, koordinert han en kampanje mot den militære offensiven i stammeområder. Han sa myndighetene besluttet at “den beste måten å stoppe meg var å kaste meg i fengsel”.

I september 2009 lanserte regjeringen “Operation Green Hunt”, en militær offensiv rettet mot bli kvitt maoistiske opprørere fra stammeområdene i India. Da hadde Professor Saibabas aktivisme ført han rundt langs hele de sentrale stammeområdene.
“Jeg har vært i nesten alle Adivasi distrikter. Det var ikke så vanskelig for en fysisk utfordret person som meg. Adivasiene tok meg på skuldrene og hjalp meg opp i de kuperte skogene, “sa han.

“Jeg samlet nok bevis for å legge frem at den herskende klassen ønsket tilgang til sine ressurser, uansett hva. Så Operasjon Grønn Hunt ble lansert for å drepe, lemleste og fordrive disse menneskene. ”

De indiske myndighetene forfølger og fengsler de som motarbeider denne taktikken. I tillegg nektes Saibaba en menneskelig behandling, og helt nødvendig helsehjelp.

De indiske myndighetenes behandling av Saibaba er skandaløs. Fri Saibaba!

Les mer her: http://www.thehindu.com/…/professor-gn-s…/article7389421.ece
og her: http://www.ndtv.com/india-news/ill-lose-my-hand-if-not-treated-jailed-professor-saibaba-writes-to-judge-1265216