India orienterer EU om naxalitt støttespillere i Europa

i skogenOnsdag 27. November orienterte India EU om Naxalittbevegelsen og oppfordret EU til å sikre at opprørerne ikke får støtte fra organisasjoner i EUs medlemsland.

Det var Ministery of External Affairs, som i et møte orienterte representanter fra EU om CPI (Maoist). Dette kom etter CPI (Maoist) hadde nylig takket mer enn to dusin organisasjoner i Tyskland, Østerrike, Frankrike, Sveits, Nederland, Sverige, Italia, Norge, Spania ,Storbritannia, Brasil, Canada og Filippinene som deltok den 24. November 2012 på konferansen i Hamburg til støtte for folkekrigen i India.

Organisasjonen «Forbundet mot imperialistisk aggresjon», som har sete i Hamburg var en av arrangørene bak den internasjonale konferansen til støtte for folkekrigen i India.  Indiasolidaritet deltok. Les mer her: http://35.228.0.209/intervju-med-forbundet-mot-imperialistisk-aggresjon/

Indiske myndigheter hevder naxalittene hindrer utvikling. Anklagene om å hindre utvikling er slått grundig tilbake i en publisert analyse av arbeidet med den nasjonale rurale arbeidsrett garantiordningen (NREGA) i 200 maoist-påvirka distrikter i Orissa, Chhattisgarh og Jharkhand. Analysen ble publisert i Economic and political weekly. Den sier blant annet

«Feltstudien avslører at anklagen om at maoistene står i veien for utvikling ser ut til å ikke holde grunn. Faktisk ser det ut til at Bastar gjør det mye bedre når det gjelder målene i NREGA enn en del andre områder. I tillegg til er det slik at minstelønnen er der på grunn av kampene ledet av maoistene i området. Et tydelig eksempel er en fordobling av prisene for tendublader i de fleste maoistområdene.»

En annen av myndighetenes grunner til å informere EU om dette er naxalittenes bruk av vold. Selv har indiske myndigheter satt i verk store militærkampanjer, og sendt hundretusen soldater inn i jungelen for å jage lokalbefolkningen fra sine hjem. Dette for å gjøre mineralrike områder tilgjengelige for selskaper som ønsker å drive blant annet gruvedrift. For å få dette til har myndighetene drept, brent ned landsbyer og skremt hundretusener fra sine hjem. Imot dette står naxalittbevegelsen, eller CPI (maoist). De forsvarer folk sine hjem og driver bort myndighetenes soldater.

Indiske myndigheter ønsker å ha EU med på laget i å undertrykke stemmer som peker på den brutale fremferden indiske myndigheter utøver mot sin egen befolkning. Det er urovekkende dersom EU setter i verk tiltak for å hindre organisasjoner i å støtte CPI (maoist). Vi lar oss i alle fall ikke kue, og vi skal informere flere og flere om situasjonen i India.

Kilder:

http://zeenews.india.com/news/nation/india-briefs-eu-about-violence-perpetrated-by-naxals_892841.html

http://www.epw.in/perspectives/nrega-maoists-and-developmental-woes-indian-state.html